Nog geen AM4-rijbewijs? Volg een brommobiel rijles en behaal uw rijbewijs!

Om in een brommobiel te mogen rijden heeft u minstens een AM4- rijbewijs nodig. U bent automatisch in het bezit van dit rijbewijs wanneer u over een A- of B-rijbewijs beschikt. Is dit echter niet het geval? Dan dient u een examen af te leggen bij het CBR om een AM-rijbewijs te behalen. Voordat u een praktijkexamen af kunt leggen voor een brommobiel rijbewijs (AM4), kunt u bij een aantal rijscholen een brommobiel rijles aanvragen.

Wat houdt een brommobiel rijles in?


Een brommobiel rijles is eigenlijk niet te vergelijken met een ‘normale’ rijles. Waar u voor uw B-rijbewijs de weg op gaat, vinden de rijlessen voor uw brommobiel rijbewijs op afgesloten terrein plaats. Hier gaat u samen met een instructeur oefenen op elf speciale handelingen. Deze handelingen bevatten onder andere fileparkeren voor- en achterwaarts, stop in een bocht en een noodstop. Lees hier meer informatie over alle handelingen die u dient te beheersen.

Wat kost een brommobiel rijles?


De kosten kunnen per rijschool verschillen. Het is aan te raden om dit vooraf aan uw rijschool te vragen. Houd er rekening mee dat sommige rijscholen rijlessen aanbieden waar u betaalt per 50 minuten, maar bij andere rijscholen per uur of anderhalf uur. U kunt er ook voor kiezen om via ons een rijles aan te vragen. Onderaan deze pagina kunt u hier meer informatie over vinden.  

Brommobiel theorie-examen


Voor een brommobiel rijbewijs doet u hetzelfde theorie-examen als voor een bromfiets. Voordat u praktijkexamen mag doen, dient u eerst uw theorie-examen te behalen. In het theorie-examen krijgt u vragen over verkeersregels en wordt uw verkeersinzicht getoetst. Het examen bestaat uit 50 vragen, waarvan u ten minste 44 vragen goed dient te beantwoorden. U heeft 30 minuten de tijd om deze vragen te beantwoorden. De kosten van een theorie-examen zijn €33,- euro. Wilt u meer informatie over het theorie-examen voor uw brommobiel? Kijk dan hier.

Praktijkexamen voor het brommobiel rijbewijs


Tijdens het praktijkexamen voor uw brommobiel rijbewijs worden zes oefeningen getest die u tijdens uw brommobiel rijles heeft geoefend. Verkeersdeelname wordt tijdens het praktijkexamen niet getoetst. De oefening die sowieso getoetst wordt is de ‘stop in een bocht’ oefening. Direct na afloop van het praktijkexamen krijgt u te horen of u geslaagd of gezakt bent. Als u geslaagd bent kunt u uw rijbewijs aanvragen bij uw gemeente. Bent u gezakt? Dan hoort u waar u voor uw volgende examen nog op moet oefenen en kunt u vervolgens een nieuw praktijkexamen aanvragen. De kosten voor een praktijkexamen bedragen €104,- euro. Wilt u meer informatie? Kijk dan hier.

Let op: Heeft u examen gedaan op een brom- of snorfiets? Dan mag u ook in een brommobiel rijden. Maar heeft u examen gedaan in een brommobiel? Dan mag u niet op een brom- of snorfiets rijden.

Brommobiel rijles bij een van onze instructeurs


Heeft u interesse in een brommobiel van Brommobiel.nl, maar bent u nog niet in het bezit van een brommobiel rijbewijs? Dan stellen wij u graag onze les brommobiel ter beschikking. Tevens kunt u bij een door ons geselecteerde instructeur uw rijlessen volgen en het praktijkexamen afleggen, zodat u uw brommobiel rijbewijs kunt behalen.

Binnenkort rijden in uw eigen brommobiel? Vraag een brommobiel rijles aan! Wij zorgen dat u veilig en verantwoord de weg op kunt. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

I.v.m. de Corona pandemie kunnen we op dit moment geen rijlessen aanbieden.


Contact opnemen
Klantwaardering
9.4
Een bedrijf wat eerlijk is en ouderwetse service en betrouwbaar zijn heel normaal is !...
Alle reviews bekijken
Volg ons

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief