Wegwerkzaamheden

We zijn alleen bereikbaar via deze routeBekijk routex

Brommobiel regels


Brommobielen zijn voertuigen die op kleine personenauto’s lijken, maar die in technisch opzicht als bromfiets moeten worden beschouwd. Deze voertuigen dienen te voldoen aan de eisen die hiervoor zijn gesteld in het Voertuigreglement. Dit betekent onder meer dat het voertuig moet zijn voorzien van een goedkeuring (EG).

Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV1990) stelt het volgende:1. Bestuurders van brommobielen moeten de regels voor personenauto’s in acht nemen.

2. De maximumsnelheid voor brommobielen binnen en buiten de bebouwde kom is 45 kilometer per uur; tenzij ter plaatse een lagere maximumsnelheid geldt.

3. De brommobiel wordt niet toegelaten op autowegen en autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer. Deze wegen zijn te herkennen aan het verkeersbord C9: een rond wit bord met rode rand, waarin in zwart de symbolen voor trekker, bromfiets en fiets zijn afgebeeld.

4. De brommobiel moet op de rijbaan rijden. Het gebruik van het fietspad is verboden.

5. Een brommobiel mag niet geparkeerd worden op het trottoir, het voertuig moet worden geparkeerd op de rijbaan of op andere voor parkeren bestemde weggedeelten.

6. Op de achterkant van het voertuig moet een rond wit bord met rode rand zitten, waarin met zwarte letters het getal 45 is aangegeven.

7. Voor de bestuurders van brommobielen geldt de gordeldraagplicht als er gordels aanwezig zijn. Als er geen gordels aanwezig zijn en de brommobiel heeft een open carrosserie, dan moeten de inzittenden een goedgekeurde helm dragen.

8. De bestuurder van een brommobiel moet een AM-rijbewijs hebben.

9. De bestuurder moet minimaal zestien jaar oud zijn om een brommobiel te mogen besturen.

10. De brommobiel moet verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid.

Volgens de wet is een brommobiel een bromfiets op meer dan 2 wielen, die is voorzien van een gesloten carrosserie. Oftewel, de brommobiel is een vierwielige bromfiets met een gesloten carrosserie.

De wettelijke eisen aan de brommobiel zijn o.a.:- Een ledige massa van maximaal 350 kg
- Een maximumsnelheid van 45 km/u
- Een motor met een maximaal vermogen van 4 kW
Klantwaardering
9.4
Een bedrijf wat eerlijk is en ouderwetse service en betrouwbaar zijn heel normaal is !...
Alle reviews bekijken
Volg ons

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief