De Minicar, niet de grootste, wel de beste!

Minicar

Het eerste model van de Bond Minicar verscheen in 1949. Een kleine auto met een 122cc motorfiets motor op 3 wielen. Deze naam stond aan het begin van veel gerelateerde namen die de autoindustrie in de toekomst heel herkenbaar maakte. Een kleine auto!

Je moet de naam minicar niet verwarren met de Mini (automerk) dat een volwaardige auto is, en geen brommobiel (de gebruikelijke naam van de minicar).

De huidige Minicar!Het enige waar de huidige minicars nog in overeenstemt met de eerste minicar is de grootte. Tegenwoordig loopt de minicar qua techniek en modernisatie niet achter de feiten aan. Zo zijn de meeste huidige minicars uitgerust met o.a. lichtmetalen velgen, centrale deurvergrendeling, ruitenwissers op voor- en achterruit, cd speler, touchscreen, elektrische ramen, etc. En er zijn natuurlijk ook minicars die geheel elektrisch zijn. Zo is eigenlijk de "brom" van de brommobiel verdwenen.

Nieuw, occasion of toch leasen?Nieuwe minicar


Brommobiel centrum Both in Lekkerkerk, Zuid-Holland, heeft een uitgebreid aanbod van minicar modellen op locatie. Wij leveren de nieuwste modellen van Ligier en Microcar. Bekijk ons aanbod van nieuwe modellen hier op de website. Staat het model er niet bij, schroom niet om even contact op te nemen. Wij zullen ze vast kunnen leveren. Te ver weg? Ook dat is geen probleem, wij kunnen ook bij u langskomen.

Nieuwe minicars

Gebruikte minicar


Ons aanbod in gebruikte minicar modellen verandert met de week. Kom gerust eens lang bij ons brommobiel centrum om een proefrit te maken. Ook kunnen wij persoonlijk advies geven en helpen al uw vragen te beantwoorden. Wist u dat wij ook een overzicht met veelgestelde vragen hebben, zodat u daar misschien wel een antwoord tussen kunt vinden voor u een microcar aanschaft?

Tweedehands minicar

Minicar leasen


Bij brommobiel.nl leveren wij niet alleen gebruikte en nieuwe modellen aan voor de verkoop, maar u kunt ze ook leasen. Lees meer over het leasen van een brommobiel in de brochure.

Brochure minicar lease

Wilt u meer weten?Benieuwd wat de kosten zijn of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via het formulier of bel 0180-661551 om direct contact te hebben met een van onze brommobiel specialisten.

Voordelen en nadelen van een minicar


Lees hieronder meer over de voor- en nadelen van het rijden in een minicar.

Voordelen


- Een minicar besturen vereist geen autorijbewijs.
- Een minicar is ideaal voor reizen op drukke plaatsen zoals het stadsverkeer.
- Je mag er al in rijden als je 16 jaar bent.
- Je bent geen wegenbelasting verschuldigd.
- Ideaal om mobiel te blijven als je autorijbewijs niet wordt verlengd.
- Alle gemakken van een volwaardige auto tot je beschikking zoals radio, airco, verwarming etc.
- Veel makkelijker inparkeren dan een auto.
- Veel sneller dan een fiets voor jongeren.
- Veiligere snelheid dan een auto voor ouderen.
- Altijd uitgerust met een automatische versnellingsbak, dus schakelen hoeft niet.
- Je kunt met z'n tweeen reizen.
- Eenvoudige bediening.
- Zuinig verbruik van brandstoffen.
- Naar school gaan in weer en wind.
- Lage verzekeringskosten.

Nadelen


- Je moet minimaal in het bezit van een AM rijbewijs zijn.
- De meeste standaard auto navigatie systemen zijn niet geschikt voor de brommobiel, omdat ze wegen aangeven waar je met een brommobiel niet mag rijden.
- Aanschaf en onderhoud van een nieuwe brommobiel is veel duurder dan een brommer wanneer je als tiener graag een kleine auto wil besturen.
- Je kan niet over de snelweg rijden.
- Je mag maximaal 45km per uur rijden.
- Je moet wel de verkeersregels weten en onthouden waar je wel en niet mag rijden.

Uitgelicht

Klantwaardering
9.4
Een bedrijf wat eerlijk is en ouderwetse service en betrouwbaar zijn heel normaal is !...
Alle reviews bekijken
Volg ons

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief