Geen wegenbelasting brommobiel en andere voordelen

Brommobielen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dat is heel begrijpelijk want zowel voor jongeren die nog geen auto mogen besturen als voor senioren die geen auto meer rijden is een brommobiel een ideaal vervoermiddel. Het rijden in een brommobiel is een goede optie voor iedereen die beschikt over een goed verkeersinzicht en reactievermogen en biedt vele voordelen. Hieronder geven wij een overzicht van de belangrijkste voordelen en wettelijke bepalingen.

Geen wegenbelasting brommobiel


Het grootste voordeel van het rijden in een brommobiel is dat u geen wegenbelasting voor uw brommobiel betaalt. Hiermee bespaart u al snel zo’n €250,- euro per jaar. Bovendien rijdt een brommobiel op diesel, waarvoor een een lagere prijs per liter betaalt dan voor benzine.

Voordelen en comfort van een brommobiel


Een ander groot voordeel van een brommobiel is het comfort. De nieuwste generatie brommobielen is veel stiller en comfortabeler dan hun voorgangers. Natuurlijk is het rijden in een brommobiel nog steeds heel anders dan het rijden in een gewone auto. Maar net als in de auto heeft u wel de mogelijkheid om uw brommobiel uit te rusten met airconditioning, achteruitrijcamera en vele andere extra’s. Benieuwd hoe een brommobiel rijdt? Maak vrijblijvend een afspraak voor een proefrit.

Wettelijke bepalingen mbt rijden in een brommobiel


Voor het rijden met een brommobiel gelden een aantal wettelijke bepalingen. We hebben de belangrijkste hieronder voor u op een rijtje gezet:

- Leeftijd: De minimumleeftijd voor het besturen van een brommobiel is 16 jaar. Er is geen ontheffing mogelijk.
- Rijbewijs: Om een brommobiel te mogen besturen is een AM (bromfietsrijbewijs) vereist, tenzij u in bezit bent van een geldig rijbewijs voor de auto (B) of motor (A). Voor het behalen van het AM rijbewijs legt u een theorie-examen voor de bromfiets en een praktijkexamen voor de brommobiel af.
- Kenteken en verzekering: Voor de wet is een brommobiel gelijk aan een bromfiets. Dit betekent dat een brommobiel verzekerd moet zijn en voorzien is van een kenteken.
- Gordel of helm: Het gebruik van een gordel is verplicht. Zijn er geen gordels aanwezig en is het een open brommobiel, dan is een helm verplicht.
- Rijbaan: Een brommobiel hoort op de rijbaan, niet op het fietspad. Op autowegen, autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer mag ook niet gereden worden.
- Maximumsnelheid: De maximumsnelheid van een brommobiel is 45 kilometer per uur, binnen en buiten de bebouwde kom.

Heeft u nog vragen over het rijden met een brommobiel? Bekijk ook onze pagina met het antwoord op de meest gestelde vragen, stuur een email naar: info@brommobiel.nl, bel ons op nummer 0180-661551 of stuur ons een appje via de link bovenaan deze pagina.  

Nieuw of tweedehands


Bent u enthousiast geworden over een brommobiel als vervoermiddel en wilt u zich laten adviseren bij de aanschaf? Bekijk ons aanbod of maak meteen een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Wij hebben altijd een ruim aanbod aan nieuwe en tweedehands brommobielen beschikbaar.

Neem contact met ons op
Klantwaardering
9.4
Een bedrijf wat eerlijk is en ouderwetse service en betrouwbaar zijn heel normaal is !...
Alle reviews bekijken
Volg ons

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief