45 km auto: dit zijn de (verkeers)regels

Heeft u net een 45 km auto gekocht of bent u van plan deze binnenkort aan te schaffen? Dan zijn er een aantal belangrijke (verkeers)regels waar u rekening mee moet houden. Zo kunnen voor een brommobiel afwijkende verkeersregels gelden dan dat u met een normale personenauto gewend was. Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Waar mag ik rijden met een brommobiel?


Vraagt u zich af waar u met uw brommobiel mag rijden? Het antwoord op die vraag is eenvoudig: uw plaats op de weg is op de rijbaan. Met een brommobiel bent u verplicht om op de normale rijbaan te rijden. U mag met uw 45 km auto niet op het fietspad rijden, dit is verboden.

Wat is de maximale snelheid van een brommobiel?


De maximale snelheid van een brommobiel is 45 kilometer per uur. Maar dat wil niet zeggen dat het overal is toegestaan om ook deze snelheid aan te houden. Op b.v. een woonerf, of in een 30 km-zone, dient u zich aan de daar toegestane, lagere, maximum snelheid te houden. Ook is het niet toegestaan om uw brommobiel op te voeren. Doet u dit wel, dan bent u niet langer verzekerd, waardoor u persoonlijk aansprakelijk bent voor eventuele schade. Tevens kunt u als bestuurder strafrechtelijk vervolgd worden indien u betrokken raakt bij een ongeval.

Welke verkeersregels gelden voor een brommobiel?


Over het algemeen gelden voor brommobielen dezelfde verkeersregels als voor personenauto’s. Echter kan en mag een 45 km auto niet harder rijden - de naam zegt het al - dan maximaal 45 kilometer per uur.

Waar mag ik met een brommobiel niet komen?


Op autowegen en autosnelwegen, mag u niet rijden met uw 45 km auto.

Kom alles te weten over een 45 km auto

Voldoet mijn brommobiel aan alle regels?


Als u een brommobiel aanschaft bij Brommobiel bent u ervan verzekerd dat uw nieuwe 45 km auto voldoet aan alle wettelijke eisen. Bovendien staan wij garant voor een uitstekende service waar u als klant van profiteert. Zo wordt uw brommobiel voor de deur afgeleverd, maar ook bij u opgehaald en thuisgebracht na onderhoud of reparatie.

Benieuwd naar onze brommobielen? Bekijk ons aanbod of kom langs in onze showroom. Hier kunt u gelijk een proefritje maken om te ontdekken welk model het beste bij u past.

Bekijk het aanbod
Klantwaardering
9.4
Een bedrijf wat eerlijk is en ouderwetse service en betrouwbaar zijn heel normaal is !...
Alle reviews bekijken
Volg ons

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief